Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen

Marloes Kamp •Begeleiding met Lef• Ambulante begeleiding | Ondersteuning in onderwijs, Nijmegen

Actief ambulant begeleider in het onderwijs

Sinds het Passend Onderwijs op 1 augustus 2014 van start is gegaan, lopen leraren in het (reguliere) onderwijs geregeld tegen problemen aan in de klas. Sommige leerlingen hebben meer begeleiding nodig om optimaal te functioneren. In zulke situaties springt Begeleiding met Lef bij als ambulant begeleider in het onderwijs binnen Nijmegen en omstreken. Samen kijken we naar wat het kind nodig heeft. Altijd op maat en in een de volgende vormen:

Goed onderwijs voor elk kind

Als een leerkracht niet beschikt over de juiste kennis of vervelend genoeg geen tijd heeft om een leerling op gedragsmatig niveau een kind optimaal te begeleiden, heeft dat gevolgen voor de leerling, maar ook zijn medeleerlingen. Er ontstaat misschien wel een onveilig leerklimaat in de klas, want er gaat veel tijd naar leerlingen met speciale behoeften. Dit zal effect hebben op de ontwikkeling van alle leerlingen. Er bestaat een kans dat het kind naar speciaal onderwijs zal moeten, dreigt uit te vallen en dan thuis komt te zitten. Alleen ieder kind heeft recht op passend onderwijs! Begeleiding met Lef komt bij de leerling in de klas en begeleidt hem of haar daar. Dit maakt dat er aan begeleiding op maat gewerkt wordt, daar waar de behoefte ligt van het kind, ouders en de klas. Dit kan op zowel basis- als voortgezet onderwijs.

Na hard oefenen en met de nodige ondersteuning kan je weer veilig en rustig alleen in de klas in je schrijfboekje werken!

Hoe helpt Begeleiding met Lef?

Ambulant begeleider in het onderwijs Begeleiding met Lef biedt uitkomst door middel van gespecialiseerde, ambulante begeleiding bij hulpvragen, vanuit zowel internaliserend als externaliserend gedrag, bij de volgende diagnoses/problematiek:
  • ADD/ADHD
  • ODD
  • ASS
  • Hechtingsproblematiek
  • Angststoornissen
Door dergelijke diagnoses kan er moeite ontstaan met sociale vaardigheden, plannen, gezagsacceptatie, werkhouding en prikkelverwerking. Met de ambulante ondersteuning van Begeleiding met Lef werkt u samen naar een oplossing.

Altijd maatwerk

Samen met leerkracht en kind kijken wij naar wat er nodig is voor de juiste ambulante hulpverlening. Er wordt niet alleen gekeken naar de behoeften van het kind, maar ook naar die van de leerkracht. Zo spelen wij precies in op de situatie. We gaan intensief en actief te werk en doen dit altijd geheel op maat. De ambulant begeleider in het onderwijs kan zowel aanwezig zijn in als buiten de klas, daar waar de behoefte ligt.
Meer weten of een afspraak maken? Bel naar 06 – 15 51 08 74 of maak gebruik van het online contactformulier om vragen te stellen of de mogelijkheden te bespreken. Begeleiding met Lef is actief in de regio Nijmegen/Rivierenland.

Contact

Marloes Kamp,
begeleiding met Lef


T: 06 15 51 08 74
E: info@begeleidingmetlef.nl
I: www.begeleidingmetlef.nl

KVKnummer: 63909510
SKJ geregistreerd. Nr: 100015946
Leveringsvoorwaarden
Privacy Statement

Direct contact

Wil je meer weten of direct contact?
Bel: 06 15 51 08 74
Stacks Image 36

© Reclamebureau Kamp Winterswijk