Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen

Marloes Kamp •Begeleiding met Lef• Individuele begeleiding gericht op: egulier basis en voortgezet onderwijs, Speciaal Basisonderwijs (SBO) Speciaal Voortgezet onderwijs (SVO) en Speciaal Onderwijs (SO) Cluster 4

Actief ambulant begeleider in het onderwijs

Sinds het Passend Onderwijs op 1 augustus 2014 van start is gegaan, lopen leraren in het (reguliere) onderwijs geregeld tegen problemen aan in de klas. Sommige leerlingen hebben meer begeleiding nodig om optimaal te functioneren. In zulke situaties springt Begeleiding met Lef bij als ambulant begeleider in het onderwijs binnen Nijmegen en omstreken. Samen kijken we naar wat het kind nodig heeft. Altijd op maat en in een de volgende vormen:

Goed onderwijs voor elk kind

Als een leerkracht niet beschikt over de juiste vakkennis of genoeg tijd, heeft dat gevolgen voor de leerlingen. Er gaat veel tijd naar leerlingen met speciale behoeften, waardoor andere kinderen te weinig aandacht krijgen of de leerling zelf krijgt niet de juiste begeleiding. Dit zal effect hebben op de ontwikkeling. Ook bestaat de kans dat het kind naar speciaal onderwijs gestuurd wordt, of dreigt uit te vallen en thuis komt te zitten. Maar ieder kind heeft recht op passend onderwijs! Begeleiding met Lef is Ambulant Onderwijs Begeleider (AOB) en biedt daarom ambulante begeleiding in het onderwijs-, zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

Hoe helpt Begeleiding met Lef?

Ambulant begeleider in het onderwijs Begeleiding met Lef biedt uitkomst door middel van gespecialiseerde, ambulante begeleiding bij hulpvragen, vanuit zowel internaliserend als externaliserend gedrag, bij de volgende diagnoses/problematiek:

  • ADD/ADHD
  • ODD
  • ASS
  • Hechtingsproblematiek
  • Angststoornissen

Door dergelijke diagnoses kan er moeite ontstaan met sociale vaardigheden, plannen, gezagsacceptatie, werkhouding en prikkelverwerking. Met de ambulante ondersteuning van Begeleiding met Lef werkt u samen naar een oplossing.

Altijd maatwerk

Samen met leerkracht en kind kijken wij naar wat er nodig is voor de juiste ambulante hulpverlening. Er wordt niet alleen gekeken naar de behoeften van het kind, maar ook naar die van de leerkracht. Zo spelen wij precies in op de situatie. We gaan intensief en actief te werk en doen dit altijd geheel op maat. De ambulant begeleider in het onderwijs kan zowel aanwezig zijn in als buiten de klas, daar waar de behoefte ligt.

Meer weten of een afspraak maken? Bel naar 06 – 15 51 08 74 of maak gebruik van het online contactformulier om vragen te stellen of de mogelijkheden te bespreken. Begeleiding met Lef is actief in de regio Nijmegen/Rivierenland.

Contact

Marloes Kamp,
begeleiding met Lef


T: 06 15 51 08 74
E: info@begeleidingmetlef.nl
I: www.begeleidingmetlef.nl

KVKnummer: 63909510
SKJ geregistreerd. Nr: 100015946
Leveringsvoorwaarden

Direct contact

Wil je meer weten of direct contact?
Bel: 06 15 51 08 74
Stacks Image 7102