Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen

Marloes Kamp •Begeleiding met Lef• Individuele begeleiding gericht op: egulier basis en voortgezet onderwijs, Speciaal Basisonderwijs (SBO) Speciaal Voortgezet onderwijs (SVO) en Speciaal Onderwijs (SO) Cluster 4

Individuele begeleiding aan leerlingen

Geef iedere leerling wat hij/zij nodig heeft met de individuele begeleiding in Nijmegen en omgeving van Begeleiding met Lef. Kinderen leren plannen, concentratieproblemen bij het kind aankaarten, en de werkhouding verbeteren zijn voorbeelden van zaken die de individueel begeleider kan oppakken. Dit gaat altijd op maat: het kind staat namelijk centraal in de hulpvraag!

Problemen door diagnoses

Veel kinderen kampen met bepaalde diagnoses die ervoor kunnen zorgen dat zij moeite hebben met bepaalde praktische of sociaal-emotionele vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan ADD/ADHD, ASS, ODD, hechtingsproblematiek of een angststoornis. Het gevolg? Ze komen niet goed mee op school en/of in de groep en krijgen te maken met problemen op het gebied van:

  • Werkhouding
  • Gezagsacceptatie
  • Sociale vaardigheden
  • Prikkelverwerking
  • Plannen van het schoolwerk

Dat brengt op z’n beurt weer frustraties en emoties met zich mee, waardoor er een negatieve spiraal kan ontstaan. Om dit te voorkomen is het van belang om tijdig in de grijpen. Hiervoor biedt Begeleiding met Lef individuele begeleiding aan leerlingen die het nodig hebben. Zowel in het reguliere als het speciale/passende onderwijs (cluster 4). Maar Begeleiding met Lef is er ook voor de leerkracht om samen te kijken wat hij/zij nodig heeft om de leerling de juiste ondersteuning te bieden.

Altijd begeleiding op maat

Het kind staat centraal bij Begeleiding met Lef. Omdat ieder kind en elke diagnose uniek is, is onze individuele begeleiding precies dat: écht individueel. De begeleiding wordt helemaal afgestemd op de specifieke situatie en de individuele behoeften van de leerling. Gaat het om leren plannen op de basisschool of is er sprake van gedragsproblemen bij het kind? Samen zoeken wij naar de beste oplossing. Waar nodig worden altijd leerkrachten en ouder(s)/verzorger(s) bij het traject betrokken. Zo gaan wij actief, laagdrempelig en doelgericht te werk!

Maak direct een afspraak of vraag meer informatie op door contact op te nemen met Begeleiding met lef uit Nijmegen. Dit kan via tel. 06 – 15 51 08 74 of het online formulier op de website. Wij komen zo spoedig mogelijk op uw vraag of opmerking terug.

  • Stacks Image 729
  • Stacks Image 731
  • Stacks Image 733

Contact

Marloes Kamp,
begeleiding met Lef


T: 06 15 51 08 74
E: info@begeleidingmetlef.nl
I: www.begeleidingmetlef.nl

KVKnummer: 63909510
SKJ geregistreerd. Nr: 100015946
Leveringsvoorwaarden

Direct contact

Wil je meer weten of direct contact?
Bel: 06 15 51 08 74
Stacks Image 7102